Sunnuntain aurinkonäytökset

Sunnuntain aurinkonäytökset

Tampereen Ursa järjestää tähtitornilla kesäkaudella aurinkonäytöksiä 


Ohjelma:

Katselemme auringonpilkkuja niin laajakaistaisesti näkyvässä valossa kuin kapeakaistaisesti vedyn alfaviivan valossa. Vety-alfa-kaukoputkella näemme myös prominensseja ja filamentteja kohoavan kromosfääristä. Kaukoputken ääressä myös keskustelemme Auringosta ja sen toiminnasta ja tietysti myös Auringon valokuvaamisesta.

Suomessa säätila kuitenkin vaihtuu hyvin nopeasti ja sääennusteet muuttuvat kolmen tunnin välein. Auringon havaitsemisessa myös poutapilvistä (joita ilmaantuu yleensä viimeistään puoliltapäivin) voi olla haittaa niiden lauttautuessa juuri tornin kohdalla ja paksu yläpilvikin estää tehokkaasti ainakin Auringon kuvaamisen.

Jos pilvet estävät auringon katselun järjestämme tornilla vaihtoehtoista toimintaa. 

Aurinkonäytökset kesäkaudella  2024 ovat

Näytöksessä ei ole normaalista sunnuntain tähtinäytöksestä poiketen ajanvarausta, vaan kaikki halukkaan pääsevät tornille lähitähteämme ihailemaan.

Näytösmaksut:

Maksutapa


Jos tarvitset maksusta kuitin, niin muista pyytää se maksamisen yhteydessä! Jälkikäteen toimitettava kuitista (korttimaksuista) perimme 10 € selvittelykulut.

Sunday's sungazing will be in Finnish. However, there will be guides on hand who will also be able to chat in English. If you are interested in an English-language sungazing show, you can inquire about the possibility of a private show.