Kurssit

Tampereen Ursa ry. järjestää tähtitornilla eritasoisia kursseja, jotka ovat sekä yleisölle, että jäsenistölle. 

Tiedotteet-osassa kerrotaan alkavista kursseista ja

Kurssitarjonta-osassa kerrotaan millaisia kursseja Tampereen Ursa voi järjestää, kun on riittävästi kysyntää!

Kursseihin liittyviä kysymyksiä

K: Missä kurssit järjestetään?

V: Kaikki Tamperen Ursa ry:n järjestämät kurssi järjestetään tähtitornilla (kts. sijainti etusivulta). Tampereen Ursan tilat ja itse tähtitorni sijaitsevat vuonna 1960 valmistuneen vesitornin ylimmässä kerroksessa

Useimmissa kursseissa on etäosallistumisen mahdollisuus. Tästä kerrotaan kurssi-ilmoituksessa tarkemmin.


K: Onko kurssille alaikärajaa?

V: Kurssille osallistujille ei ole alaikärajaa. Yleensä nuorimmat osallistuja tulevat kurssille vanhempansa kanssa ja tämä käytäntö on toivottavaa!


K: Kuinka kurssille ilmoittaudutaan?

V: Kurssille ilmoittaudutaan sähköpostiviestillä. Tarvittavia tietoa ovat: 

Kurssin vetäjä vastaa sinulle ensitilassa ja vahvistaa kurssipaikan sekä antaa ohjeet kurssimaksun maksamisesta ja kurssille osallistumisesta! Jos kurssi on täyttynyt ennen ilmoittautumistasi, olet varasijalla ja sinuun otetaan yhteys, jos kurssipaikka vapautuu käyttöösi. Ilmoittamasi tiedot poistetaan heti kurssin päätyttyä.


K: Kuinka perun osallistumiseni ennen kurssimaksun maksamista?

V: Kun olet saanut vahvistuksen kurssipaikasta, perumisen voit tehdä sähköpostitse ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Peruminen tulee kuitenkin tehdä ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Jos ilmoittautumisaika on sulkeutunut ennen perumistasi, kurssimaksu on maksettava täysimääräisesti!


K: Voinko perua osallistumiseni kurssimaksun maksamisen jälkeen?

V: Kurssin luennoilta voi jäädä pois omien menojen tai työn vuoksi. Poisjäänti ei kuitenkaan oikeuta kurssimaksun alentamiseen tai palauttamiseen, sillä vahvistuksen saatuasi kurssipaikka on varattu sinulle ja paikallesi ei enää pystytä ottamaan toista henkilöä. Varalle hyväksytyt saavat opiskelupaikkoja vain siinä tapauksessa, että vahvistamattomia paikkoja on käytettävissä!


K: Olen Ursa ry:n jäsen, olenko oikeutettu osallistumaan kurssiin jäsenhintaan?

V: Tampereen Ursa ry ja Ursa ry on kaksi erillistä yhdistystä, monista yhteisprojekteista huolimatta. Tampereen Ursan jäsenilleen myöntämät jäsenedut eivät ole mahdollisia Ursa ry:n jäsenille, eikä päinvastoin. Tästä syystä Tampereen Ursan jäsenille ilmoitettua kursimaksua ei voida soveltaan Ursan jäsenyyden perusteella.


K: Voiko kursimaksun maksaa ePassilla?

V: Valitettavasti ei voi, eikä millään muullakaan vastaavalla maksujärjestelyllä! Näitä ei-toimivia maksujärjestelyjä ovat mm. Siirto, Mobile Pay tai Apple Pay jne. Maksuksi kelpaa vain tavanomainen pakkisiirto Tampereen Ursan pankkitilille!


K: Maksoin kurssimaksun kännykälläni. Kuinka osoitan maksun tapahtuneen?

V: Sähköisesti maksaessa kuitin maksusta voi esittää myös kuvakaapauksella kännykästä, ellei käytettävissä ole sopivaa tulostinta. Paperikuitinkin voi valokuvata ja lähettää se sähköpostitse liitteenä! 

Maksetut kurssimaksut tarkistetaan yhdistyksen tiliotteesta mutta sitä ei yleensä ole kurssinvetäjän käytössä kurssin alkaessa. Tästä syystä kurssilaisia voidaan pyytään esittämään kuitti tai vastaava selvitys ennen kurssin alkua, etenkin viimehetkellä kurssille hyväksytyiltä.


K: Liittyykö kursseihin opintomateriaalia, kuten kirjoja?

V: Yleensä kurssilaiset eivät tarvitse mitään kirjallisuutta itse kurssilla. Kehittyäkseen harrastuksessaan, kurssilaiset voivat hankkia joitakin alan kirjoja tai muuta materiaalia. Kurssin vetäjä voi suositella sopivaa materiaalia.

Tähtitornilla on jonkin verran myyntivarastoa mutta uusimmat kirjat joudutaan yleensä tilaamaan yhteistilauksena ja se ottaa aikaa jonkin verran. Kirjat on kuitenkin hinnoiteltu kirjakauppahintoja edullisemmiksi!


K: Onko tähtitornilla pysäköintitilaa?

V:Pysäköinti vesitornin piha-alueella on vapaa, mutta Tampereen Veden varaston oveen eteen ei saa pysäköidä! Pysäköintikielto on osoitettu kieltomerkillä!