Kurssitarjonta

Kursseille ilmoittautuminen

Kaikkien kurssien tiedustelut voi osoittaa sähköpostitse osoitteeseen kurssit@tampereenursa.fi.

Kurssille ilmoittautuminen on sitova ja se tehdään suoraan kurssin vetäjälle, jonka sähköpostiosoite ilmoitetaan kurssi-ilmoituksessa!

Kun kurssi järjestetään ja olet ilmoittautunut kurssille, saat sähköpostiisi tiedon kurssipaikastasi tai varasijasta, ohjeet kurssimaksun maksamisesta ja muusta oleellisesta. Tarkkaile siis sähköpostiasi!

Kurssimaksu ilmoitetaan ilmoittautumisen avautuessa kauden alussa. Maksu suoritetaan aina yhdistyksen pankkitilille!

Tähtitaivas-kurssi

Yhdistyksen suosituin kurssi. Kurssi soveltuu erityisen hyvin tähtiharrastuksesta kiinnostuneille, eikä se vaadi mitään perustietoja! Kurssille ei ole alaikärajaa mutta se ei kuitenkaan sovellu lapsille!

Kurssilla tutustutaan tähtitaivaaseen ja kerrotaan aurinkokunnan rakenteesta, tähdistä ja maailmankaikkeudesta yleisluontoisesti.

Oppitunnit 6 × 1,5 tuntia.


Tähtitieteen perusteet osa 1

Tähtitieteen perusteet -kurssi on tarkoitettu aloitteleville tähtiharrastajille, joilla on jo jonkin verran perustietoja esimerkiksi Tähtitaivas-kurssilta. Kurssilla tutustutaan aurinkokuntaan, tähtien rakenteeseen ja toimintaan, tähtien syntyyn, galakseihin, galaksiavaruuteen ja maailmankaikkeuden rakenteeseen.

Oppitunnit 6 × 1,5 h.

Kaukoputki-kurssi

Kaukoputki-kurssi on tarkoitettu kaukoputken hankintaa suunnitteleville ja juuri ensimmäisen kaukoputkensa hankkineille. Kurssilla tutustutaan yleisesti erilaisten kaukoputkien ja varusteiden rakenteeseen, käyttöön ja ominaisuuksiin. Kurssille ei ole mitään perustietovaatimuksia! Kurssille ei ole alaikärajaa mutta se ei kuitenkaan sovellu lapsille!

Kurssi järjestetään kysynnän mukaan!

Oppitunnit 6 × 1,5 h


Kurssien materiaalit

Joidenkin kurssien materiaalit ovat sellaisia, että voimme julkistaa ne kurssilaisten käyttöön. Useimmat materiaaleista ovat powerpoint-esityksiä ja siten epätäydellisiä ilman luennoitsijan selostusta, joten niiden käyttö yksinomaisena opiskelumateriaalina on hyvin rajallista. Kuitenkin niihin tutustuminen voi syventää kurssilaisten kurssilla oppimaansa tietoa.

Kaikki julkaistu oppimateriaali on tekijäinoikeuslain suojaamia ja niiden uudelleen julkaiseminen missä tahansa mediassa tai menetelmällä on kielletty ja tarkoitettu vain katseltavaksi opiskelutarkoituksessa!