Jäsenyys

Tampereen Ursa ry. ottaa hakemuksesta jäsenikseen tähtiharrastuksesta kiinnostuneita henkilöitä. Alaikärajaa jäsenyydelle ei ole!

Jäsenyysluokat

Tampereen Ursassa on kaksi jäsenyysluokkaa:

Vuosijäsen, joka on se tavallisin henkilöjäsenyys ja

Kannattajajäsenyys, joka on joko henkilö, oikeustoimikelpoinen yhteisö tai yritys, joka haluaa tukea toimintaamme.

Jäseneksi liitytään täyttämällä  hakemus! (Klikkaa tätä linkkiä)

Täytettyäsi jäsenhakemuksen, odottele rauhassa jäsenmaksulaskua. Jäsenyydestäsi päätetään seuraavassa hallituksen kokouksessa (n. kerran kuukaudessa) ja sen jälkeen lasku lähetetään. Kesäaikana hallituksen kokouksia pidetään harvoin, joten odotusaika voi venyä hieman pidemmäksi.

Vuoden vaihteen jälkeen liittyneet ja edellisenä vuonna jäsenenä olleet joutuvat odottelemaan hieman pitemmän aikaa, sillä yhdistyksen vuosikokous järjestetään kevään kuluessa (yleensä maaliskuussa) ja siinä päätetään jäsenmaksuista, jonka jälkeen kuluvan vuoden jäsenmaksulaskut lähetetään.

Hakemussivulta pääset kirjautumaan jäsensivuihin ja voit tarvittaessa päivittää yhteystietojasi esimerkiksi sähköpostiosoitteen muuttuessa. Tästä syystä säilytä käyttäjätunnuksesi ja salasana huolellisesti, sillä tarvitset niitä myöhemmin. Ajantasaisten tietojen ylläpito on oleellisen tärkeää, sillä esimerkiksi jäsenmaksut laskutetaan ja viikkotiedotteet lähetetään liittyessäsi antamaasi sähköpostiosoitetta käyttäen.

Tervetuloa jäseneksi!



Yhteydet yhdistykseen ja päinvastoin

Liittyessäsi yhdistykseen olet ilmoittanut sähköpostiosoitteen. Lähetämme ilmoittamaasi osoitteeseen laskut jäsenmaksuista mutta niiden lisäksi viikoittain tiedotteen tulevasta toiminnasta. Kesäkaudella, jolloin tapahtumia on vähemmän, tiedotteita lähetetään vain silloin kun on jotain tiedotettavaa!

Jotta saisit jäsenyydestä suurimman hyödyn ja pysyisit ajan tasalla mitä yhdistyksessä tapahtuu, sinä voit liittyä sähköpostilistoille. Yhdistyksellä on kaksi listaa, joiden käyttötarkoitus hieman poikkeaa toisistaan. Kummallakin listalla julkaistaan kuitenkin tärkeät tiedotteet kokouskutsuista, tapahtumista, esitelmistä ja kursseista ja jäsenilloista.

taursa-l on tiedotuslista. Tällä listalla yleensä postitetaan yhdistystoimintaan liittyviä tiedotteita. Voit liittyä mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen 

taursa-l+subscribe@ursa.fi.  

Vastaavasti eroaminen listalta tapahtuu viestillä 

taursa-l+unsubscribe@ursa.fi

taursa-harrastus-l on vapaamuotoisempi ja yleiseen keskusteluun varattu lista. Tällä listalla julkaistaan myös yhdistyksen toimintaan liittyvät tiedotteet. Voit liittyä viestillä osoitteeseen

 taursa-harrastus-l+subscribe@ursa.fi. 

ja erota listalta 

taursa-harrastus-l+unsubscribe@ursa.fi

Liityttyäsi listalle, voit lähettää omia viestejä listalle ja ne menevät kaikille listalla oleville. Yksityisviestejä listoilla ei voi lähettää.

Sähköpostiosoitteesi muuttuessa poista vanha osoite ja liity uudella osoitteellasi.

Yhteystietoja sivulta löytyy lisää nettiosoitteita sivustoihin, jotka ovat Tampereen Ursan tuotantoa ja hyvin hyödyllisiä harrastuksessa. Seuraa niitä oman mielenkiintosi mukaan päivittäin!


Tampereen Ursa järjestää elokuusta toukokuuhun viikottain tiistaisin jäseniltoja. Jäsenillan pituus vaihtelee tunnista kahteen riippuen illan ohjelmasisällöstä. Jäseniltojen ajankohdasta ja sisällöstä kerrotaan toimintakaudella kaikille jäsenille lähetettävässä viikkotiedotteessa.

Jäseniltoihin ovat tervetulleita kaikki jäsenet mutta myös henkilöt, jotka ovat kiinnostuneet yhdistyksen toiminasta ja mahdollisesti harkitsevat yhdistyksen jäsenyyttä. Jäseniltoihin voi osallistua myös etänä, liittymisosoite julkaistaan jäsenille viikkotiedotteessa.

Jäsenilloissa on tarjolla usein lyhyitä esitelmiä mielenkiintoisista aiheista, laite-esittelyitä tai kuvia havainnoista. Selkeän sään sattuessa tiistai-illaksi menemme kaukoputken ääreen havaitsemaan ajankohtaista tähtitaivasta!


Talvikautena järjestämme Kuukauden esitelmiä kerran kuukaudessa yleensä Tampereen keskustassa olevissa sopivissa tiloissa, esimerkiksi Kulttuuritalo Laikussa tai pääkirjasto Metsossa. 

Esitelmöitsijöinä on alansa ja aiheensa hyvin tuntevia henkilöitä Tampereen Ursasta tai tutkijoita eri yliopistoista. Kuukauden esitelmiin on vapaa pääsy kaikille kiinnostuneille!

Kurssi ovat oleellinen osa tähtiharrastusta. Erityisesti harrastuksen ensimmäisten vuosien aikana mutta myös jo pidemmälle ehtineelle kurssit ovat erittäin hyödyllisiä tiedon lähteitä. Kursseista on kerrottu enemmän toisaalla näillä sivuilla, mutta sinun on hyvä tietää, että yhdistyksen jäsenten kurssimaksut ovat edullisemmat kuin ei-jäsenten! Tässä on myös hyvä syy olla yhdistyksen jäsen.

Yhdistys julkaisee useita eri aiheisiin keskittyneitä blogeja, jotka ovat kaikkien jäsenten luettavissa ja niiden tekemiseen voi osallistua kuvin ja tekstein. Blogien osoitteet löytyvät Yhteystietoja-sivulta!

Opastusta ja neuvontaa

Yhdistyksen jäsenet voivat pyytää opastusta ja neuvontaa esimerkiksi kaukoputkien tai muiden laitteiden hankinnassa ja käytössä. Yleensä kysytyt asiat ovat monia muitakin jäseniä kiinnostavia, joten niitä voidaan ottaa esille jäsenilloissa. Kysy rohkeasti!

Toimiminen tähtioppaana

Yhdistyksessä aktiivisesti toimineita jäsenia voidaan kutsua osallistumaan tähtioppaan tehtäviin. Tähtinäytöksissä oppaina toimivia vapaehtoisia jäseniä koulutamme tehtävän vaatimiin taitoihin. Jo oppaina toimineiden tietojen ja taitojen päivittäminen tapahtuu tähtinäytöksissä ja mahdollisesti erikseen järjestettävissä koulutustilausuuksissa.

Oppaana toimiminen on hyvin hyödyllista myös oppaalle itselleen. Yleisöltä tulevat kysymykset vaativat usein oppaalta perehtyneisyyttä tähtitieteen tärkeimpiin saavutuksiin ja tietoihin. Mitään ammattilaisen tietoja ei kuitenkaan tarvita ja jos aloitteleva opas ei itse osaa vastata johonkin kysymykseen, niin aina kysymyksen voi esittää pitempään tähtioppaana toimineelle.

Jos olet kiinnostunut tähtioppaan tehtävästä, ota yhteyttä oppaisiin! Apuoppaaksi on helppo tulla kokeilemaan ja seuraamaan mitä kaikkea oppaat tekevät. Apuoppaana et kuitenkaan sitoudu mihinkään ylivoimaiseen ja jos tehtävä ei sittenkään ole sellaista toimintaa, joka sopii sinulle, voit luopua tehtävästä milloin vain.