Blogit

Blogit

Kaikki blogit ovat vapaasti luettavissa!


Jäsenblogi Radiantti:

http://radiantti.blogspot.fi/

Radiantti-blogi on jäsenlehti Radiantin seuraaja. Paperisessa muodossa jäsenlehteä ei enää julkaista. Blogissa kerrotaan harrastukseen liittyvistä asioista, annetaan havaintovinkkejä ja esitellään harrastuksen monia muotoja. Myös kirjauutuudet esitellään Radiantissa.

Radiantissa julkaistaan jäsenten kirjoittamia artikkeleita, valokuvia ja muuta materiaalia mitä harrastuksessa syntyy. Vaikka Radiantti onkin jäsenblogi, se on kuitenkin kaikkien kiinnostuneiden luettavissa.


Revontulet:

http://tu-revontulet.blogspot.fi/

Kiinnostaako revontulien bongaus ja valokuvaaminen? Se on mahdollista myös Tampereella, vaikka emme parhaimmilla paikoilla Suomen kartalla olekaan repojen näkemisen kannalta. Täytyy vain tietää milloin revontulien mahdollisuus on suurin.

Tässä blogissa julkaistaan revontuliennusteita seuraaville kolmelle vuorokaudelle ja pitkäaikaisia ennusteita seuraavalle neljälle viikolle. Lisäksi blogissa kerrotaan revontuliin ja niiden näkymiseen liittyvistä asioista.


Tapahtumat ja uutiset

http://tampereenursa.blogspot.fi/

Tampereen Ursassa tapahtuu kaiken aikaa jotakin. Milloin on esitelmiä, milloin alkaa kursseja tai vain tavallisia kokouksia tai tähtinäytöksiä. Näistä kaikista kerrotaan tässä blogissa.


Usein esitettyjä kysymyksiä

http://tu-ukk.blogspot.fi/

Tähtitornilla tähtinäytöksissä ja muissa tilaisuuksissa esitetään usein samoja kysymyksiä, jos ei nyt joka ilta niin usein kuitenkin. Tähän blogiin on kerätty vuosien aikana esitettyjä kysymyksiä ja niihin vastauksia. Voit myös esittää oman kysymyksen, jos mieltäsi vaivaavaan kysymykseen blogissa ei ole vastattu jo aikaisemmin. Kysymyksesi voi johtaa myös jonkun vastauksen täydentämiseen.


Pimeätaivas

https://tu-pimeataivas.blogspot.fi/

Pimeä taivas pitäisi olla jokaisen ulottuvilla mutta laajalle leviävä valosaaste estää esimerkiksi Linnunradan näkemisen hyvin tehokkaasti. Tässä blogissa pohditaan mitä kaikkea valosaaste saa aikaan ja miten jokainen meistä voi omalta pieneltä osaltaan estää valosaasteen syntymistä.