Tilausnäytökset

Tampereen Ursa ry järjestää tähtitornilla tilausnäytöksiä ryhmille!

Tampereen Ursa järjestää tähtitornilla maksullisia tilausnäytöksiä talvikaudella (lokakuu–maaliskuu) arki-iltaisin.

Tähtinäytöksen aihe voidaan sopia tilaajan toiveiden mukaan. Ellei mitään aihetoivomusta esitetä, näytös koostuu ajankohtaisen tähtitaivaan esittelystä tähtitornissa (selkeällä säällä) tai auditoriossa. Lisäksi yleensä kerrotaan tähtiharrastuksesta, havaitsemisesta ja havaintovälineistä varatun ajan puitteissa.

Varaamme aina tilausnäytökselle aikaa 1,5 h. Tämä ei kuitenkaan tarkoita näytöksen pituutta, vaan se määräytyy tilaajan aikataulun, ryhmän mielenkiinnon ja muiden tekijöiden mukaan. Näytöksen kesto voi siis olla välillä 0,5 – 1,5 h aivan tilaajasta riippuen.

Toivomme, että tilausnäytökset varattaisiin vähintään noin kuukautta ennen toivottua vierailuajankohtaa. Hyvin lyhyellä tilausajalla ja loppukaudesta emme näytöstä pysty järjestämään!


Ryhmien näytösmaksut ovat:

 • näytösmaksu ryhmältä on 100 €

 • yritysryhmät 250 €, kuten tyky-ryhmät, yrityksen vieraat, henkilöstöryhmät jne.


Ryhmien koko

on enintään 16 henkilöä ja nuorisoryhmällä täytyy olla vähintään yksi aikuinen ohjaaja (ryhmän maksimikoko 16+1). Turvallisuuden vuoksi ryhmän enimmäiskokoa ei voi ylittää!


Tilausnäytökset

laskutetaan aina ennakkoon! Yksityisiä ryhmiä laskutamme tilauksen hoitaneen henkilön nimellä, yritysten ja muiden organisaatioiden tulee ilmoittaa tarkat laskutustiedot! Valitettavasti emme voi laskuttaa verkkolaskuna, vaan lähetämme pdf-muotoisen laskun tilaajan sähköpostiin!

Aikuisryhmien laskun eräpäivä on viimeistään noin 1 viikko ennen sovittua näytöstä.

Tilatessasi anna seuraavat tiedot:

 • järjestävän organisaation nimi

 • oma nimesi ja ryhmää vetävän henkilön nimi

 • puhelinnumerot nopeiden muutosten hoitamiseksi

 • laskutusosoite

 • muut tilauksesi käsittelyyn ja laskutukseen liittyvät oleelliset tiedot

 • organisaation Y-tunnus (jos on).

Lasku toimitetaan sähköpostitse pdf-formaatissa tilaavalle henkilölle tai tilauksen yhteydessä ilmoitettuun sähköosoitteeseen. Postitse toimitettavasta paperilaskusta perimme 5 € käsittely- ja postikulut!

Verkkolaskutus on joissakin tapauksissa mahdollista, jos tilaaja toimitaa tilausta tehtäessä seuraavat tiedot:

 • yrityksen tai organisaation nimi (virallisessa muodossa)

 • Y-tunnus

 • verkkolaskuosoite

 • laskutusviite

 • välittäjän tunnus

 • välittäjän nimi (virallisessa muodossa)

Maksu sisältää 0 % alv.


Tiedustelut ja tilaukset:

Tilausnäytöksen varaus on alustava siihen asti kunnes Tampereen Ursan opas on varmistettu, jolloin alustava varaus muuttuu sitovaksi. Muutoksesta kerrotaan tilaajalle heti oppaan varmistumisen jälkeen ja samassa yhteydessä lähetetään lasku näytöksestä.

Voimassa olevan varauksen voi varmistaa yhdistyksen Tapahtumakalenterista. Perjantai- ja lauantai-iltaisin emme yleensä järjestä tilausnäytöksiä.

Tilausnäytöksiä voidaan järjestää myös tiistaisin ja keskiviikkoisin, mutta silloin aloittamisaika joudutaan sopimaan niin, että näytös loppuu riittävän ajoissa ennen varattujen tilaisuuksien alkamista.


Tähtitornille saapuminen

Varmista, että pääsette tulemaan tähtitornille sovittuna aikana! Olemme valmiina vastaanottamaan teidät noin 5 minuuttia ennen sovittua aloittamisaikaa. Näin ollen tornille ei pitäisi saapua liian aikaisin, sillä talvipakkasella ulkona värjötteleminen ei ole kovinkaan hauskaa.

Mahdollisesta myöhästymisestänne pyydämme ilmoittamaan puhelimitse heti siinä vaiheessa, kun alkaa näyttää selvältä, että ette ehdi saapua sovittuna aikana. Myöhästyminen tai viimehetken peruminen ei oikeuta näytösmaksun alennukseen tai maksun palautukseen.

Myöhästyminen ei siirrä näytöksen loppumisaikaa vaikka pyrimmekin olemaan joustavia tässä suhteessa olosuhteiden ja varaustilanteen sen salliessa.


Varaudu tulkkaamaan

Tilausnäytökset ovat aina suomenkielisiä! Oppaamme kyllä ymmärtävät ja puhuvat englantia mutta kielitaito ei välttämättä jokaisen kohdalla riitä täysin englanninkielisen näytöksen järjestämiseen. Näin ollen varaudu siihen, että itse toimit tulkkina, jos ryhmässäsi on suomenkieltä taitamattomia henkilöitä!


Tilausnäytöksen peruminen

Joskus muuttuneista olosuhteista johtuen tilaaja joutuu perumaan näytöksen. Silloin peruuttaminen on tehtävä vähintään 7 vuorokautta ennen suunniteltua näytöstä.

Jos Tampereen Ursa ry. joutuu siirtämään tai perumaan näytöksen, siitä ilmoitetaan heti, kun asia selvenee meille. Seuraa siis sähköpostiasi, jotta tieto muutoksesta näytösaikaan tulisi tietoosi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa! Viimehetken peruuttamista (yllättävä force major -tilanne) varten puhelinnumeron ilmoittaminen tilatessa on välttämättömyys!

Tampereen Ursan joutuessa perumaan tilausnäytöksen, tarjoamme aina uutta ajankohtaa uudelle näytökselle.