Tilausnäytökset

Näytöskausi on päättynyt

Seuraavan kerran otamme varauksia syyskuun alusta alkaen syyskaudelle!

Tampereen Ursa ry järjestää tähtitornilla tilausnäytöksiä ryhmille!

Tampereen Ursa järjestää tähtitornilla maksullisia tilausnäytöksiä talvikaudella (lokakuu–maaliskuu) arki-iltaisin, useinmiten maanantaisin tai torstaisin. Muut arki-illat vaativat hieman erityisjärjestelyjä, joko alkamisajan tai oppaiden saatavuuden suhteen.

Tähtinäytöksen aihe voidaan sopia tilaajan toiveiden mukaan. Ellei mitään aihetoivomusta esitetä, näytös koostuu ajankohtaisen tähtitaivaan esittelystä tähtitornissa (selkeällä säällä) tai auditoriossa. Lisäksi yleensä kerrotaan tähtiharrastuksesta, havaitsemisesta ja havaintovälineistä varatun ajan puitteissa.

Toivomme, että tilausnäytökset varattaisiin vähintään noin kuukautta ennen toivottua vierailuajankohtaa. Hyvin lyhyellä tilausajalla ja loppukaudesta emme näytöstä pysty järjestämään!


Ryhmien näytösmaksut ovat:

  • nuorisoryhmät, koululuokat, kerhot jne. enintään 17-vuotiaat nuoret + yksi aikuinen ohjaaja 45 €. Jos ryhmän enimmäiskoko mahdollistaa, näytökseen voidaan ottaa mukaan aikuisia, esimerkiksi lasten vanhempia, jolloin veloitamme heiltä 5 € lisämaksun henkilöltä!
  • aikuisryhmät, kerhot, yhdistykset jne. 100 €
  • yritysryhmät 250 €, kuten tyky-ryhmät, yrityksen vieraat, henkilöstöryhmät jne.
  • muille ryhmille hinnaston mukaan soveltuvin osin.

Maksu sisältää 0 % alv.


Tilausnäytös laskutetaan aina ennakkoon. Yksityisiä ryhmiä laskutamme tilauksen hoitaneen henkilön nimellä, yritysten ja muiden organisaatioiden tulee ilmoittaa tarkat laskutustiedot!

Aikuisryhmien laskun eräpäivä on noin 1 viikko ennen sovittua näytöstä.

Lasku toimitetaan sähköpostitse pdf-formaatissa tilaavalle henkilölle (ellei muusta sovita). Postitse toimitettavasta paperilaskusta perimme 5 € käsittely- ja postikulut.

Ryhmien koko on enintään 16 henkilöä ja nuorisoryhmällä täytyy olla vähintään yksi aikuinen ohjaaja (ryhmän maksimikoko 16+1). Turvallisuuden vuoksi ryhmän enimmäiskokoa ei voi ylittää!


Tiedustelut ja tilaukset:

Tilatessasi anna seuraavat tiedot:

  • järjestävän organisaation nimi
  • oma nimesi ja ryhmää vetävän henkilön nimi
  • puhelinnumerot
  • laskutusosoite
  • muut tilauksesi käsittelyyn ja laskutukseen liittyvät oleelliset tiedot
  • organisaation Y-tunnus.


Tilausnäytöksen varaus on alustava siihen asti kunnes Tampereen Ursan opas on varmistettu, jolloin alustava varaus muuttuu sitovaksi. Muutoksesta kerrotaan tilaajalle heti oppaan varmistumisen jälkeen ja samassa yhteydessä lähetetään lasku näytöksestä.

Voimassa olevan varauksen voi varmistaa yhdistyksen Tapahtumakalenterista. Perjantai- ja lauantai-iltaisin emme yleensä järjestä tilausnäytöksiä.

Tilausnäytöksiä voidaan järjestää myös tiistaisin ja keskiviikkoisin, mutta silloin aloittamisaika joudutaan sopimaan niin, että näytös loppuu riittävän ajoissa ennen varattujen tilaisuuksien alkamista.


Tähtitornille saapuminen

Varmista, että pääsette tulemaan tähtitornille sovittuna aikana! Olemme valmiina vastaanottamaan teidät noin 5 minuuttia ennen sovittua aloittamisaikaa. Näin ollen tornille ei pitäisi saapua liian aikaisin, sillä talvipakkasella ulkona värjötteleminen ei ole kovinkaan hauskaa.

Mahdollisesta myöhästymisestänne pyydämme ilmoittamaan puhelimitse heti siinä vaiheessa kun alkaa näyttää selvältä, että ette ehdi saapua sovittuna aikana. Myöhästyminen tai viimehetken peruminen ei oikeuta näytösmaksun alennukseen tai maksun palautukseen.

Myöhästyminen ei myös siirrä näytöksen loppumisaikaa vaikka pyrimmekin olemaan joustavia tässä suhteessa olosuhteiden ja varaustilanteen sen salliessa.


Varaudu tulkkaamaan

Tilausnäytökset ovat aina suomenkielisiä! Oppaamme kyllä ymmärtävät ja puhuvat englantia mutta kielitaito ei välttämättä jokaisen kohdalla riitä täysin englannikielisen näytöksen järjestämiseen. Näin ollen varaudu siihen, että itse toimit tulkkina, jos ryhmässäsi on suomenkieltä taitamattomia henkilöitä!


Tilausnäytöksen peruminen

Joskus muuttuneista olosuhteista johtuen tilaaja joutuu perumaan näytöksen. Silloin peruuttaminen on tehtävä vähintään 7 vuorokautta ennen suunniteltua näytöstä.

Jos Tampereen Ursa ry. joutuu siirtämään tai perumaan näytöksen, siitä ilmoitetaan heti, kun asia selvenee meille. Seuraa siis sähköpostiasi, jotta tieto muutoksesta näytösaikaan tulisi tietoosi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa! Viimehetken peruuttamista (yllättävä force major -tilanne) varten puhelinnumeron ilmoittaminen tilatessa on välttämättömyys!

Tampereen Ursan joutuessa perumaan tilausnäytöksen, tarjoamme aina uutta ajankohtaa uudelle näytökselle.