Kurssitarjonta

Tähtitaivas-kurssi

Yhdistyksen suosituin kurssi, joka järjestetään yleensä kaksi kertaa vuodessa. Kurssi soveltuu erityisen hyvin tähtiharrastuksesta kiinnostuneille, eikä se vaadi mitään perustietoja! Kurssille ei ole alaikärajaa mutta se ei kuitenkaan sovellu lapsille!

Kurssilla tutustutaan tähtitaivaaseen ja kerrotaan aurinkokunnan rakenteesta, tähdistä ja maailmankaikkeudesta yleisluontoisesti.

Oppitunnit 6 × 1,5 tuntia.

Kurssimaksu ilmoitetaan ilmoittautumisen avautuessa kauden alussa. Maksu suoritetaan yhdistyksen pankkitilille!

Tähtitieteen perusteet osa 1

Tähtitieteen perusteet -kurssi on tarkoitettu aloitteleville tähtiharrastajille, joilla on jo jonkin verran perustietoja esimerkiksi Tähtitaivas-kurssilta. Kurssilla tutustutaan aurinkokuntaan, tähtien rakenteeseen ja toimintaan, tähtien syntyyn, galakseihin, galaksiavaruuteen ja maailmankaikkeuden rakenteeseen.

Oppitunnit 6 × 1,5 h.

Kurssimaksu ilmoitetaan ilmoittautumisen avautuessa kauden alussa. Maksu suoritetaan yhdistyksen pankkitilille!

Kaukoputki-kurssi

Kaukoputki-kurssi on tarkoitettu kaukoputken hankintaa suunnitteleville ja juuri ensimmäisen kaukoputkensa hankkineille. Kurssilla tutustutaan yleisesti erilaisten kaukoputkien ja varusteiden rakenteeseen, käyttöön ja ominaisuuksiin. Kurssille ei ole mitään perustietovaatimuksia! Kurssille ei ole alaikärajaa mutta se ei kuitenkaan sovellu lapsille!

Kurssi järjestetään kysynnän mukaan!

Oppitunnit 6 × 1,5 h

Kurssimaksu ilmoitetaan ilmoittautumisen avautuessa kauden alussa. Maksu suoritetaan yhdistyksen pankkitilille!

Kurssin vetäjänä toimii Kari A. Kuure, tiedustelut ja ilmoittautumiset sähköpostitse kari.kuure@tampereenursa.fi.

Kurssien materiaalit

Joidenkin kurssien materiaalit ovat sellaisia, että voimme julkistaa ne lähinnä kurssilaisten käyttöön, mutta samalla ne ovat myös muiden luettavissa ja katseltavissa. Useimmat materiaaleista ovat powerpoint-esityksiä ja siten epätäydellisiä ilman luennoitsijan selostusta, joten niiden käyttö yksinomaisena opiskelumateriaalina on hyvin rajallista. Kuitenkin niihin tutustuminen voi syventää kurssilaisten kurssilla oppimaansa tietoa.

Kaikki julkaistu oppimateriaali on tekijäinoikeuslain suojaamia ja niiden uudelleen julkaiseminen missä tahansa mediassa tai menetelmällä on kielletty ja tarkoitettu vain katseltavaksi opiskelutarkoituksessa!


Kosmologian siruja

Tampereen Ursan kevään 2019 jäsenilloista pidetty Kosmologian siruja -kurssin kuva-aineistö löytyy tästä linkistä! Aineisto on pdf-formaatissa ja lukemiseen tarvitset erillisen lukuohjelma esimerkiksi Adobe Readerin!