Kurssit

Tampereen Ursa ry. järjestää tähtitornilla eritasoisia kursseja, jotka ovat sekä yleisölle, että jäsenistölle.

Tiedotteet-osassa kerrotaan alkavista kursseista ja

Kurssitarjonta-osassa kerrotaan millaisia kursseja Tampereen Ursa voi järjestää kun riittävästi on kysyntää!

Kursseille täytyy varata paikka ensin ilmoittautumisella kurssin vetäjälle ja sen jälkeen maksamalla kursimaksu yhdistyksen pankkitilille eräpäivään mennesssä. Maksamalla kurssimaksun paikkasi kurssilla on varmistettu! Ellei kurssimaksua makseta eräpäivään mennessä, ilmoittautumisesi katsotaan peruuntuneeksi ja et voi osallistua kurssiin!

Kursseihin liittyviä kysymyksiä

K: Missä kurssit järjestetään?

V: Kaikki Tamperen Ursa ry:n järjestämät kurssi järjestetään tähtitornilla (kts. sijainti etusivulta). Tampereen Ursan tilat ja itse tähtitorni sijaitsevat vuonna 1960 valmistuneen vesitornin ylimmässä kerroksessa. Pysäköinti vesitornin piha-alueella on vapaa, mutta Tampereen Veden varastonoveen eteen ei saa pysäköidä. Pysäköintikielto on osoitettu kieltomerkillä!


K: Onko kurssille alaikärajaa?

V: Kurssille osallistujille ei ole alaikärajaa. Yleensä nuorimmat osallistuja tulevat kurssille vanhempansa kanssa ja tämä käytäntö on toivottavaa!


K: Kuinka kurssille ilmoittaudutaan?

V: Kurssille ilmoittaudutaan vapaamuotoisella sähköpostiviestillä (kerro viestissä Tampereen Ursa ry:n jäsenyydestä jos olet jäsen) osoitteeseen kurssit@tampereenursa.fi . Kurssin vetäjä vastaa sinulle ensitilassa ja antaa ohjeet kurssimaksun maksamisesta. Ilman ilmoittautumista kurssille ei voi tulla!


K: Kuinka vahvistan osallistumiseni kurssille?

V: Kun olet suorittanut kurssimaksun yhdistyksen pankkitilille, se on sitova vahvistus osallistumisestasi! Lähetä välittömästi kuitti sähköpostitse kurssi@tampereenursa.fi osoitteeseen. Kuitin lähettäminen auttaa kurssin vetäjää pysyttelemään ajantasalla siitä, kuinka monta osallistujaa on todella kurssille tulossa ja ylibookkausta ei pääse syntymään. Ellei muuta ilmoiteta, kursseille mahtuu enintään 16 osallistujaa. Joidenkin kurssien osallistujamäärä on tätä alhaisempi mutta siitä ilmoitetaan kurssi-ilmoituksessa.


K: Voinko perua osallistumiseni kurssimaksun maksamisen jälkeen?

V: Kurssin luennoilta voi jäädä pois omien menojen tai työn vuoksi. Poisjäänti ei kuitenkaan oikeuta kurssimaksun palauttamiseen, sillä kurssimaksun maksamisella olet vahvistanut käyttäväsi opiskelupaikan ja paikallesi ei enää pystytä saamaan toista henkilöä. Varatilalle hyväksytyt saavat opiskelupaikkoja vain siinä tapauksessa, että vahvistamattomia paikkoja on käytettävissä!


K: Olen Ursa ry:n jäsen, olenko oikeutettu osallistumaan kurssiin jäsenhintaan?

V: Tampereen Ursa ry ja Ursa ry on kaksi erillistä yhdistystä, monista yhteisprojekteista huolimatta. Tampereen Ursan jäsenilleen myöntämät jäsenedut eivät ole mahdollisia Ursa ry:n jäsenille, eikä päinvastoin. Tästä syystä Tampereen Ursan jäsenille ilmoitettua kursimaksua ei voida soveltaan Ursan jäsenyyden perusteella.


K: Voiko kursimaksun maksaa ePassilla?

V: Valitettavasti ei voi, eikä millään muullakaan vastaavalla maksujärjestelyllä! Näitä ei-toimivia maksujärjestelyjä ovat mm. Siirto, Mobile Pay tai Apple Pay jne. Maksuksi kelpaa vain tavanomainen pakkisiirto Tampereen Ursan pankkitilille!


K: Maksoin kurssimaksun kännykälläni. Kuinka osoitan maksun tapahtuneen?

V: Sähköisesti maksaessa kuitin maksusta voi esittää myös kuvakaapauksella kännykästä, ellei käytettävissä ole sopivaa tulostinta. Paperikuitinkin voi valokuvata ja lähettää se sähköpostitse liitteenä!

Maksetut kurssimaksut tarkistetaan yhdistyksen tiliotteesta mutta sitä ei yleensä ole kurssinvetäjän käytössä kurssin alkaessa. Tästä syystä kurssilaisia voidaan pyytään esittämään kuitti tai vastaava selvitys ennen kurssin alkua, etenkin viimehetkellä kurssille hyväksytyiltä.


K: Liittyykö kursseihin opintomateriaalia, kuten kirjoja?

V: Yleensä kurssilaiset eivät tarvitse mitään kirjallisuutta itse kurssilla. Kehittyäkseen harrastuksessaan, kurssilaiset voivat hankkia joitakin alan kirjoja tai muuta materiaalia (ei kuitenkaan kaukoputkia) tähtitornilta. Tähtitornilla on jonkin verran myyntivarastoa mutta uusimmat kirjat joudutaan yleensä tilaamaan yhteistilauksena ja se ottaa aikaa jonkin verran. Kirjat on kuitenkin hinnoiteltu kirjakauppahintoja edullisemmiksi!