Jäsenyys

Tampereen Ursa ry. ottaa hakemuksesta jäsenikseen tähtiharrastuksesta kiinnostuneita henkilöitä. Alaikärajaa jäsenyydelle ei ole!

Jäsenyysluokat

Vuosijäsen on vähintään 18 vuotta täyttänyt henkilö.

Kannattajajäsen on yleensä yritys tai yhteisö, joka haluaa tukea Tampereen Ursan toimintaa.

Jäseneksi liitytään täyttämällä

Sama sivu toimii, kun päivität yhteystietojasi esimerkiksi sähköpostiosoitteen muuttuessa. Ajantasaisten tietojen ylläpito on oleellisen tärkeää, sillä esimerkiksi jäsenmaksut laskutetaan ja viikkotiedotteet lähetetään liittyessäsi antamaasi sähköpostiosoitetta käyttäen.

Tervetuloa jäseneksi!Yhteydet yhdistykseen ja päinvastoin

Liittyessäsi yhdistykseen olet ilmoittanut sähköpostiosoitteen. Lähetämme ilmoittamaasi osoitteeseen laskut jäsenmaksuista mutta niiden lisäksi viikoittain tiedotteen tulevasta toiminnasta. Kesäkaudella, jolloin tapahtumia on vähemmän, tiedotteita lähetetään vain silloin kun on jotain tiedotettavaa!

Jotta saisit jäsenyydestä suurimman hyödyn ja pysyisit ajan tasalla mitä yhdistyksessä tapahtuu, sinä voit liittyä sähköpostilistoille. Yhdistyksellä on kaksi listaa, joiden käyttötarkoitus hieman poikkeaa toisistaan. Kummallakin listalla julkaistaan kuitenkin tärkeät tiedotteet kokouskutsuista, tapahtumista, esitelmistä ja kursseista ja jäsenilloista.

taursa-l on virallinen tiedotuslista. Tällä listalla yleensä käsitellään vain yhdistystoimintaan liittyviä tiedotteita. Listalle voi liittyä tästä !

taursa-harrastus-l on vapaamuotoisempi ja yleiseen keskusteluun varattu lista. Tällä listalla julkaistaan myös yhdistyksen toimintaan liittyvät tiedotteet. Listalle liitytään tästä!

Liityttyäsi listalle, voit lähettää omia viestejä listalle ja ne menevät kaikille listalla oleville. Yksityisviestejä listoilla ei voi lähettää.

Kummankin listan osoitteiden päivittäminen ja eroaminen listalta tapahtuu samalla osoitteella!

Yhteystietoja sivulta löytyy lisää nettiosoitteita sivustoihin, jotka ovat Tampereen Ursan tuotantoa ja hyvin hyödyllisiä harrastuksessa. Seuraa niitä oman mielenkiintosi mukaan päivittäin!


Tampereen Ursa järjestää talvikaudella (syyskuusta huhtikuuhun) jäseniltoja. Ne pidetään joka tiistai (poikkeuksena ne viikot, jolloin on Kuukauden esitelmä) tähtitornilla kello 18 alkaen. Jäsenillan pituus vaihtelee tunnista kahteen tai joskus jopa pitempään riippuen illan ohjelmasisällöstä.

Jäseniltoihin ovat tervetulleita kaikki jäsenet mutta myös henkilöt, jotka ovat kiinnostuneet yhdistyksen toiminasta ja mahdollisesti harkitsevat yhdistyksen jäsenyyttä.

Jäsenilloissa on tarjolla usein lyhyitä esitelmiä mielenkiintoisista aiheista, laite esittelyitä tai kuvia havainnoista. Selkeän sään sattuessa tiistai-illaksi menemme kaukoputken ääreen havaitsemaan ajankohtaista tähtitaivasta!


Talvikautena järjestämme Kuukauden esitelmiä kerran kuukaudessayleensä Tampereen keskustassa olevissa sopivissa tiloissa, esimerkiksi Kulttuuritalo Laikussa.

Esitelmöitsijöinä on alansa ja aiheensa hyvin tuntevia henkilöitä Tampereen Ursasta tai tutkijoita eri yliopistoista. Kuukauden esitelmiin on vapaa pääsy kaikille kiinnostuneille!

Kurssi ovat oleellinen osa tähtiharrastusta. Erityisesti harrastuksen ensimmäisten vuosien aikana mutta myös jo pidemmälle ehtineelle kurssit ovat erittäin hyödyllisiä tiedon lähteitä. Kursseista on kerrottu enemmän toisaalla näillä sivuilla mutta sinun on hyvä tietää, että yhdistyksen jäsenten kurssimaksut ovat edullisemmat kuin ei-jäsenten! Tässä on myös hyvä syy olla yhdistyksen jäsen.

Yhdistys julkaisee useita eri aiheisiin keskittyneitä blogeja, jotka ovat kaikkien jäsenten luettavissa ja niiden tekemiseen voi osallistua kuvin ja tekstein. Blogien osoitteet löytyvät Yhteystietoja-sivulta!

Opastusta ja neuvontaa

Yhdistyksen jäsenet voivat pyytää opastusta ja neuvontaa esimerkiksi kaukoputkien tai muiden laitteiden hankinnassa ja käytössä. Yleensä kysytyt asiat ovat monia muitakin jäseniä kiinnostavia, joten niitä voidaan ottaa esille jäsenilloissa. Kysy rohkeasti!

Toimiminen tähtioppaana

Yhdistyksessä aktiivisesti toimineita jäsenia voidaan kutsua osallistumaan tähtioppaan tehtäviin. Tähtinäytöksissä oppaina toimivia vapaehtoisia jäseniä koulutamme tehtävän vaatimiin taitoihin. Jo oppaina toimineiden tietojen ja taitojen päivittäminen tapahtuu tähtinäytöksissä ja mahdollisesti erikseen järjestettävissä koulutustilausuuksissa.

Oppaana toimiminen on hyvin hyödyllista myös oppaalle itselleen. Yleisöltä tulevat kysymykset vaativat usein oppaalta perehtyneisyyttä tähtitieteen tärkeimpiin saavutuksiin ja tietoihin. Mitään ammattilaisen tietoja ei kuitenkaan tarvita ja jos aloitteleva opas ei itse osaa vastata johonkin kysymykseen, niin aina kysymyksen voi esittää pitempään tähtioppaana toimineelle.

Jos olet kiinnostunut tähtioppaan tehtävästä, ota yhteyttä oppaisiin! Apuoppaaksi on helppo tulla kokeilemaan ja seuraamaan mitä kaikkea oppaat tekevät. Apuoppaana et kuitenkaan sitoudu mihinkään ylivoimaiseen ja jos tehtävä ei sittenkään ole sellaista toimintaa, joka sopii sinulle, voit luopua tehtävästä milloin vain.